Not signed in (Sign In)

Categories

Welcome, Guest

Want to take part in these discussions? If you have an account, sign in now.

If you don't have an account, apply for one now.

Vanilla 1.0.3 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

  • CommentAuthorsooo
  • CommentTimeMar 13th 2018
   

  Vóór de Nikes, vóór de ademende, antimicrobille sportbroek, voor de persoonlijke fitnesscoaches, hartslagmeters, GPS op de pols en abonnementen op Runner's World, was je een hardloper.

  Nu suggereert een klein maar groeiend aantal onderzoeken dat op blote voeten ook volwassenen moeten rennen. Veel hardlopers hebben dus de hightech-trainers afgestoten ten gunste van blote voeten - of minimalistisch schoeisel zoals Nike Free, de Newton All-Weather Trainer en de handschoenachtige Vibram FiveFingers.

  "Mensen lopen al miljoenen jaren blootsvoets en het is pas sinds 1972 dat mensen schoenen dragen met dikke, synthetische Adidas NMD Mujer hakken", zegt Daniel Lieberman, een professor in menselijke Nike Air Max Classic BW Womens evolutionaire biologie aan de universiteit van Harvard.

  Sterk bewijs toont aan dat hardloopschoenen met stevige demping niets hebben gedaan om verwonding te voorkomen in de 30-tal jaren sinds de oprichter van Nike, Bill Bowerman, ze uitvond, zeggen onderzoekers. Sommige kleinere, eerdere studies suggereren dat hardlopen in schoenen het risico op verstuikingen van de enkel, plantaire fasciitis en andere verwondingen kan vergroten. Hardlopers die goedkope hardloopschoenen dragen, hebben minder blessures dan degenen die dure sportschoenen dragen. Ondertussen ondervinden verwondingen jaarlijks 20 tot 80 procent van de vaste hardlopers.

  "De loopschoen doet nu niets om verwondingen te voorkomen," zei Reed Ferber, directeur van de Running Injury Clinic aan de faculteit Kinesiologie van de Universiteit van Calgary. Maar, voegt Nike Air Zoom Pegasus 34 Damen hij Nike Air Presto Womens eraan toe, gaan op blote voeten is ook nadelen, en het onderzoek tot nu toe is nog niet doorslaggevend. "Het is een totale afweging."

  Chris McDougall, auteur van het recente boek Born to Run, gaat verder. "Als dit een medicijn was, zou het van de markt worden gehaald", zei hij over loopschoenen. McDougall zegt dat zijn eigen hardnekkige problemen met plantaire fasciitis opgeruimd zijn nadat hij begon te rennen in Vibram FiveFingers

  Als het gaat om onderkleding, wordt het niet belangrijker dan de schoenen die je draagt. Naast algemeen comfort zijn goede hardloopschoenen de sleutel tot het voorkomen van verwondingen zoals plantaire fasciitis, tendinitis, scheenbout en knieblessures.

  Hier is het ding: iedereen heeft andere behoeften als het gaat om hardloopschoenen. Misschien ben je iemand die elke dag een korte periode loopt, of Nike Air Zoom Spiridon Womens misschien ga je een of twee keer per week op lange runs. Of misschien ben je iemand die een Nike Air Zoom Structure 21 Mujer paar comfortabele schoenen nodig heeft om in te wisselen na een run vóór het werk. Hoe dan ook, hier is je gids voor het vinden van een paar loopschoenen die het hele jaar meegaan.